Tachles.Blog

v spolupráci s delet.sk

mesačník - september 2022 Spravodajstvo

Najradšej robím lektora, to ma baví, to ma napĺňa

Pán Ivan Pasternák nepochybne v každom vzbudzuje pozitívne emócie. Je veľmi sympatický, vystupuje vždy korektne a slušne. Za jeho mladistvým výzorom sa skrýva človek so všestrannými záujmami a mnohorakými aktivitami, oddaný obci telom aj dušou. Posúďte sami.

Jana Mielcarková
10 minút čítania
mesačník - september 2022 Spiritualita

Meno sedemdesiatich dvoch trojíc

Židovská mystická meditácia a prax ovplyvňovania skutočnosti pomocou mystických nástrojov predpokladala dôvernú znalosť hebrejského textu Tóry (včítane číselných vzťahov medzi jej jednotlivými písmenami).

Shlomo Ben Rivke
5 minút čítania
mesačník - september 2022 Spravodajstvo

Dve návštevy mesta Osvienčim, dve emocionálne stopy

Nasledujúci text bude osobný. Bude reflektovať skúsenosti spojené s miestom niekdajšieho koncentračného a vyhladzovacieho tábora v meste Osvienčim. Osobný bude preto, lebo spomínať a opakovať fakty je mnohokrát málo.

Sandra Polovková
5 minút čítania
mesačník - september 2022 Spravodajstvo

Geriloví bojovníci hybridnej vojny

V novembri roku 2012 som sa zaplietol do zvláštnej debaty na facebookovej stránke Mlčanie, venovanej knihe a rozhlasovej relácii istého Tibora Eliota Rostása. Jeho priaznivci sa do mňa pustili s takou surovosťou a agresivitou, že som sa zhrozil, lebo nič podobné som nepoznal, a zavolal som na pomoc pri diskutovaní môjho priateľa Jána Levoslava Benčíka.

Marian Jaslovský
10 minút čítania